Spřežení.cz

Informace ze světa spřežení koní – výsledky ze závodů, sportovní aktuality z domova i světa.

ROZHOVOR před odjezdem na MS jednospřeží 2020

V následujícím týdnu začíná ve francouzském Pau mistrovství světa v jednospřeží a proto jsem se zeptal na pár předodjezdových otázek našich reprezentantů...

V následujícím týdnu začíná ve francouzském Pau mistrovství světa v jednospřeží a proto jsem se zeptal na pár předodjezdových otázek našich reprezentantů – Markéty Sedlinské a Daniela Bejra.

Jaký je plán cesty?

MARKÉTAPřestože nakonec do Francie vyrážíme jen dva, rozhodli jsme se koním zajistit pohodlnější cestování na kamionu. Takže naše putování začalo již dnes brzy ráno přesunem do Písečné nad Dyjí, odkud celá výprava vyrazí dnes ve večerních hodinách. Gabru bude doprovázet její ošetřovatelka a zbytek týmu Jalového Dvora vyjede za nimi v sobotu brzy nad ránem.
Složení týmu: Ladislav Jirgala – trenér, bez kterého by to vůbec nešlo; Linda Janebová – moje tradiční a skvělá přísedící; Markéta Suchá – úžasná ošetřovatelka Gabry. (A já tedy).

DANIEL:  Vyrážíme 16.10. cca ve 20:00 směr Francie. U francouzského města Besancon (zhruba na půl cestě) nás čeká pauza. Na druhou část se vydáme v noci ze soboty na neděli. Plánovaný příjezd do Pau je v neděli odpoledne.

Z čeho máš největší obavy?

MARKÉTANejvětší obavy jsem měla z toho, že vůbec neodjedeme. Skutečně si oddychnu, až budeme všichni v pořádku na místě, v Pau.

DANIELMám největší z dnešní covidové situace která se každým dnem mění a nevíme, co můžeme čekat.

Jaký je tvůj cíl? S jakým výsledkem budeš spokojená?

MARKÉTAVelké cíle si nekladu, svoji účast beru jako obrovskou příležitost získat nové zkušenosti a šťastná budu, když se budu vracet s pocitem, že jsem neudělala ostudu.

DANIELUž to že mám možnost tam jet je můj splněný sen. Samozřejmě se budeme snažit podat co nejlepší výsledek. Beru to jako obrovskou zkušenost.

Co si myslíš o pořádání letošního MS 1 v souvislosti s Covidem?

MARKÉTAJsem vděčná, že se pořadatelé rozhodli i přes současnou napjatou situaci závody uskutečnit. Věřím, že při dodržení bezpečnostních opatření naše účast neohrozí ani nás, ani nikoho jiného.

DANIELK vzhledem tomu ze se odhlásili nějaké státy. To nebude zcela objektivní mistroství světa. Pořadatele určitě stálo uspořádání takových závodů hodně sil a bojoval do poslední chvíle o nezrušení, což chápu.

Děkujeme za odpovědí a budeme držet palce!