Spřežení.cz

Informace ze světa spřežení koní – výsledky ze závodů, sportovní aktuality z domova i světa.

Pomoc pro Arkadiusze Szpojdu

Možná mnozí víte, že polský jezdec Arkadiusz Szpojda utrpěl vážnou nehodu dne 8. července 2023 během mezinárodních závodů v maratonu v Książi. Při výjezdu z první maratónské překážky se kočár s Arkem převátil. Přestože se Arek ocitl pod kočárem, nepustil otěže z rukou a dokázal udržet koně, i když vyděšený hřebec Sonet prchal.

Arkadiusz utrpěl zlomeninu několika krčních obratlů s postupujícím otokem míchy, vícefragmentová zlomeninu pánve. Díky rychlé intervenci lékařů se podařilo ochránit míchu před dalším poškozením a stabilizovat páteř. Operační léčba pánve může proběhnout až za několik měsíců, možná rok. Do té doby je nejdůležitější systematická rehabilitace. Arkadiusz není jen jezdcem, je to i manžel a otec malého syna, což tato nehoda vyznamně ovlivňuje i jeho rodinu. 

Pro Arkadiusze, pro jeho rodinu, pojďme se sjednotit a ukázat, že společně můžeme vybudovat mosty přes nejtěžší překážky a přinést světlo do nejtemnějších chvil. Nyní je čas jednat s láskou a solidaritou.

V polsku byla založena finanční sbírka na pomoc pro Arkadiusze.

    Proč pomoct?

    • Solidarita: V malé vozatajské komunitě, která sdílí vášeň a úctu ke koním, je naší fajn podporovat své členy v dobách nouze.
    • Rodina: Představme si, že se ocitáme na místě Arkadiusze. Jako manžel a otec potřebuje naši podporu, aby mohl být opět silným pilířem pro svou rodinu.
    • Vášeň: Arkadiuszova láska ke koním a sportu byla vždy nakažlivá. Teď je náš čas dát něco zpět a pomoci mu vrátit se ke koním, které tolik miluje.

    Jak můžete pomoct?

    • Přispějte: Každý dar, bez ohledu na jeho velikost, je krokem směrem k usnadnění Arkadiuszova uzdravení. Finanční sbírka zde: https://zrzutka.pl/m369a6
    • Sdílejte: Šiřte povědomí o Arkadiuszově příběhu a o této sbírce, ať už prostřednictvím sociálních médií, e-mailu nebo osobního kontaktu. Sdílejte například tento článek.