Spřežení.cz

Informace ze světa spřežení koní – výsledky ze závodů, sportovní aktuality z domova i světa.

Komise spřežení má nového člena

V návaznosti na smutný odchod Jaroslava Kosaře si manažer disciplíny Jiří Kunát vybral nového člena komise spřežení a tím se nově...

V návaznosti na smutný odchod Jaroslava Kosaře si manažer disciplíny Jiří Kunát vybral nového člena komise spřežení a tím se nově stala Markéta Sedlinská, kterou známe převážně z role jezdce.

Rozhovor s Markétou Sedlinskou:

Jaké jsou očekávání od nové role?

Dosud jsem si užívala roli závodníka s tím, že mám vše připravené a mohu si prostě užívat. Ne všechno se mi líbilo a ne se vším jsem souhlasila. Ale zároveň si dobře uvědomuji, že každý máme trochu jiný pohled na věc a jiné potřeby. Skloubit to není vždy jednoduché. Určitě jsem ráda za tu možnost dívat se na naši disciplínu z pohledu, který se jeví být zodpovědnější a mojí snahou bude, jak jen to půjde, usnadňovat nelehkou pozici pořadatelům závodů a snažit se podporovat možnost dalšího rozvoje disciplíny.

V čem vidíte osobní přínos pro spřežení?

Přece jen se ještě počítám mezi aktivní jezdce a tak můj přístup snad bude trochu vyvažovat rozložení sil v komisi mezi funkcionáři a závodníky.

Jaká bude vaše přesná agenda – oblast, kterou budete zastřešovat?

Jsem v komisi skutečně velmi krátce, takže se dá říct, že jsem ve fázi „mapování situace“. Nicméně mé první dojmy jsou veskrze pozitivní. Ráda bych si vzala na starost zprostředkovávání přenosu informací z komise na širokou veřejnost a naopak. V minulosti to byla jedna z věcí, která mi chyběla. Určitě budu ráda za zpětnou vazbu a jsem otevřená jakýmkoli námětům od jezdců či pořadatelů.

Je něco co chcete nově prosadit (změnit)?

Určitě je toho víc. Ale první věc, která mne (i jako pořadatele halový závodů) trápila, jsem už na komisi nadnesla a setkala jsem se se vstřícností a ochotou. Komise souhlasila s úpravou pravidel pro halové závody, a sice s povolením nafukovacích kol na kočárech pro oficiální soutěže. Návrh bude přednesen jako úprava sportovně technických podmínek už pro letošní zimní sezónu.