Spřežení.cz

Informace ze světa spřežení koní – výsledky ze závodů, sportovní aktuality z domova i světa.

Herpesvirové nařízení pro účast na CAI Nebanice 2021

Herpesvirové nařízení pro účast na CAI Nebanice 2021 v termínu 15. – 18.7. 2021

1. Před příjezdem

Na základě rozhodnutí Státní veterinární správy a Ministerstva zemědělství bylo stanoveno nařízením č. 166/1999, že vaše koně musí být vakcinováni proti EHV-1 dle vakcinačního schématu a být v tzv. imunitě (14 dní po poslední vakcinaci) nebo musejí mít PCR test ne starší než 10 dnů. Rozhodnutí bylo publikováno 5. března 2021. Více info na webu SVS ČR. Tyto dokumenty musejí být zaslány nejpozději 3 dny před příjezdem na: jrp2000@seznam.cz.

Další informace: Jméno jezdce a telefonní číslo, jméno/a ošetřovatelů + telefon, datum a čas pravděpodobného příjezdu koní musí být zaslány nejpozději 3 dny před příjezdem na: jrp2000@seznam.cz.

Dokument FEI Equine Health Self-Certification Form (který je nutný pro vstup na území závodů) musí být vyplněn a poslán na mail: jrp2000@seznam.cz. Mějte na paměti, že musíte měřit teplotu vašich koní po dobu 10 dnů před příjezdem.

2. Při příjezdu

Budete potřebovat tištěnou formu následujících dokumentů: FEI Equine Health Self-Certification Form, Coggins test, PCR test (v případě, že kůň není proti EHV-1 očkován).

Prosím, vezměte s sebou teploměr, na místě bude povinné měření teploty, zjednodušíte tím celý proces. Každý ošetřovatel/ tým musí mít vlastní teploměr.

3. Během závodů

V uličkách bude jednosměrný provoz tak, aby se koně nepotkávali „nos k nosu“.

Ošetřování/ sedlání/ postrojování v uličkách je zakázáno.

Koně z jedno transportu budou ustájeni na stejném místě.