Spřežení.cz

Informace ze světa spřežení koní – výsledky ze závodů, sportovní aktuality z domova i světa.

Haras national du Pin: Jak vypadá areál za 625 milionů?

Haras national du Pin, často nazýván „Versailles koní“, zažívá nový začátek. Tento historický hřebčín, založený na příkaz Ludvíka XIV. na konci 17. století, nedávno prošel rozsáhlou rekonstrukcí v hodnotě přes 25 000 000 Euro, což je více než 625 milionů Kč.

Jedním z nejvýraznějších nových doplňků po rekonstrukci je kompletně vybudované olympijské přípravné centrum, které bylo zřízeno s cílem podpořit jezdecké sporty na nejvyšší úrovni. To je svědectvím o významu tohoto místa pro jezdeckou komunitu a odrazem jeho historického postavení v oblasti koní. A hlavně aktuálně Haras du Pin pořádá mistrovství světa dvojspřeží.

USTÁJENÍ:

Jednou z nejimpozantnějších částí nových zařízení je komplex 300 pevných boxů pro ustájení koně. Tyto boxy nejenže poskytují bezpečné a komfortní prostředí pro koně, ale plně odpovídají moderním potřebám jezdeckého sportu.

PARKOVÁNÍ:
Další významnou součástí rekonstrukce je obří parkoviště pro kamiony jezdců, což je nezbytné pro zajištění snadného a bezproblémového organizování velkých jezdeckých akci, např. jako mistrovství světa.

KOLBIŠTĚ:

V centru pozornosti jsou také několik nově postavených jezdeckých kolbišť s profesionálním povrchem. Tyto areny jsou navrženy tak, aby splňovaly nejpřísnější mezinárodní normy, a to jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska výkonu. Povrch je navržen tak, aby minimalizoval riziko zranění koní, zatímco zároveň poskytoval optimální podmínky pro trénink a soutěže.

Zkrátka, s touto impozantní investicí a proměnou se Haras national du Pin stává jedním z nejlepších míst na světě pro jezdeckou komunitu a nastavuje nové standardy pro jezdecká zařízení po celém světě.