Spřežení.cz

Informace ze světa spřežení koní – výsledky ze závodů, sportovní aktuality z domova i světa.

Červnový Humpolec bude, účast přislíbilo 40 jezdců. Děkujeme!

Jak jsme již informovali, tak nastal konflikt termínů mezi dvěma jezdeckými soutěžemi, a to když organizátoři soutěže CAI v Písečném nad Dyjí rozhodli o přesunu svého mezinárodního podniku z pozdního května na období od 6. do 9. června. Tento nově naplánovaný termín přímo koliduje s již naplánovanou Zlatou podkovou v Humpolci, která je zahrnuta v národním jezdeckém kalendáři.

V reakci na možnost nízké účasti závodníků zvažovali pořadatelé v Humpolci zrušení červnové kvalifikace tohoto domácího seriálu. Aby lépe pochopili zájem závodníků, uspořádali rychlý průzkum, z kterého vzešlo, že se závodu zúčastní přibližně čtyřicet spřežení z České Republiky, ale dokonce i ze zahraničí.

Vladimír Štursa, reprezentující pořadatele, vyjádřil spokojenost, protože počet přihlášených jezdců překročil jejich minimální očekávání třiceti spřežení o deset. „Jsme opravdu šťastní, že nás podporuje o deset týmů více, než jsme očekávali. Je to pro nás klíčový ukazatel podpory a chceme poděkovat všem, kdo svou účastí přislíbili podporu,“ prohlásil. Navíc doplnil, že závody v červnu v Humpolci budou zároveň sloužit jako oblastní mistrovství pro oblast Vysočiny, Zlínský a Moravskoslezský kraj .