Spřežení.cz

Informace ze světa spřežení koní – výsledky ze závodů, sportovní aktuality z domova i světa.

Mládež se připravuje na Mistrovství Evropy

V národním hřebčíně Kladruby nad Labem proběhlo od 28. do 30. června 2024 intenzivní soustředění mládeže, která se připravuje na nadcházející Mistrovství Evropy ve spřežení. Pod vedením zkušeného trenéra Jiřího Nesvačila ml. se mladí jezdci zaměřili na zdokonalení svých dovedností a strategií pro tento prestižní šampionát.

Soustředění se zúčastnili tři talentovaní jezdci: Lucie Kurková, David Soukup a Josef Kolář. Během třídenního programu měli možnost trénovat všechny tři zkoušky spřežení, ale také se věnovat důležitým aspektům týmové spolupráce.

Lucie Kurková, jedna z účastnic soustředění, se podělila o své dojmy: „Bylo to velmi intenzivní, ale zároveň nesmírně přínosné. Každý den jsme se naučili něco nového a zlepšili se. Jsem nadšená a těším se na závody.“

David Soukup a Josef Kolář rovněž vyjádřili své pozitivní dojmy a poděkování za cenné rady a podporu od trenéra Nesvačila. Oba mladí jezdci věří, že soustředění v Kladrubech jim poskytlo pevný základ pro úspěšné vystoupení na evropském šampionátu.

Mistrovství Evropy ve spřežení se uskuteční již ke konci července ve Švédsku a česká reprezentace bude mít díky přípravě v národním hřebčíně Kladruby nad Labem silné zastoupení.